september 2022

Finlands Röda Kors styrelse godkände på sitt möte 2.9.2022 organisationens riktlinjer för klimathållbarhet.
Joonas Brandt
Pressmeddelande 28.9
809 frivilliga insamlare deltog i årets bössinsamling under Hungerdagen 22-24.9. Med medlen som samlas in kan Röda Korset hjälpa personer som drabbats av kriser och katastrofer i Finland och ute i världen.
Röda Korset Åbolands distrikt vill rikta ett stort tack till alla som deltog i årets upplaga av Hungerdagen 22-24.9.
Nu har vi en alldeles ny form av frivilliguppdrag och din hjälp behövs som frivillig! 
Sekasin på svenska är en ny chatt för finlandssvenska unga i åldern 12-29 år. Stödtjänsten erbjuder unga möjlighet att anonymt och i förtroende få prata om vad hen grubblar på med en närvarande och trygg vuxen som kan vara professionella eller utbildade frivilliga
Det är en flexibel form av frivilligverksamhet där du har möjlighet att stöda, lyssna och hjälpa unga.
Finlands Röda Kors Åbolands distrikt erbjuder studeranden i Åbo möjligheten att delta i ett kurspaket för att hjälpa förebygga olyckor och göra studietidens evenemang säkrare och mera inkluderande!
Kurspaketet består av 3 olika kurser som Röda Korset utbildar.
Pressmeddelande 21.9.2022
Röda Korsets bössinsamling under Hungerdagen börjar torsdagen den 22 september och pågår fram till lördagen den 24 september. På programmet står förutom traditionell bössinsamling även soppservering, välgörenhetsgolf och jippon runt om i Åboland.
Röda Korset bössinsamlare rör sig i Pargas och Åbo torsdag och lördag. Bössinsamlare kommer också vara på plats på färjan mellan Pargas och Nagu under fredagen.
Emilia Anundi
Vill du hjälpa katastrofoffer i Finland och runtom i världen? Delta i Hungerdagen!
Kom med som bössinsamlare
Som bössinsamlare behöver du inte ha tidigare erfarenhet och du kan vara insamlare under precis den tid du vill. Du får en insamlingsväst och -bössa av oss samt den inskolning du behöver för insamlingen.
Hungerdagsinsamlingen den 22–24 september närmar sig. Välkommen med!
Tack vare pengarna vi samlar in till katastroffonden kan Röda Korset även i fortsättningen hjälpa både i Finland och ute i världen.
Checklista till den lärare som ansvarar för insamlingen:
Suvi-Tuuli Kankaanpää/FRK
Pressmeddelande 1.9.2022
Röda Korset Åbolands distrikt bjuder in alla att delta som insamlare på Hungerdagen den 22–24 september. Redan med en timme som bössinsamlare kan man bidra med värdefull hjälp, och man kan också samla in på webben.
Traditionell ärtsoppsförsäljning med plättar och kaffe i Församlingshemmet

fredag 23.9.2022 kl. 11 – 14 eller så långt ärtsoppan räcker!

Nyhet! Nu kan man betala med kort!

Du kan även donera till vår virtuella insamlingsbössa: https://lahjoita.punainenristi.fi/sv_SE/participant/korpos-insamlingsbos... eller till MobilePay nr 63468
Arr. FRK Korpo avdelning