februari 2023

Kom med och donera blod onsdagen 1.3.2023 kl. 12-18 på Åbo svenska Teater. Blodtjänst är hela tiden i behov av bloddonationer och genom att donera blod fungerar du som en viktig hjälpare.
Välkommen på Kvevlax avdelnings stadgeenliga vårmöte ti 28.3.2023 kl. 18.00 i vårt utrymme Hjälphörnan i Kvevlax Sparbanks fd brasrum.
Vi slår fast bokslut och verksamhetsberättelse för år 2022. Kvällens gäst Solveig Nylund från RK Hjälplagret i Vasa kommer att berätta om deras verksamhet.
Fri samvaro och diskussion. Vi svarar gärna på frågor om vår verksamhet och tar gärna del av tankar kring verksamheten förr och nu.
Avdelningen bjuder på kaffe och kaka!
Röda Halvmånen i Syrien
Läs nyhetsbrev här. 
________________________________________________________________________________________
Hur uppstår en jordbävning? Och hur är det att biståndsarbeta i ett jordbävningsområde?
Pixabay
Vändagskampanjen ordnas i år den 6-19 februari. Kampanjen kulminerar vid vändagen den 14 februari, då FRK syns i sociala medier och på olika evenemang i hela landet. 
Karis-Pojo avdelning deltar genom att ordna vändagsevenemang i samarbete med Karis-Pojo svenska församling 14.2 kl.14 i Karis servicehus, Felix Fromsg. 6.
Gästtalare: Hilkka Olkinuora
Duo Polina&Sergei uppträder.
Marika Railila
Vänträff i fastlagstid lördag 18.2.
Välkommen på Vändagscafé!
 
Vändagscaféet ordnas tisdagen 14.2.2023 kl. 12-14 på Luckan, Auragatan 1 H, Gillesgården av Åbo svenska avdelnings Röda Kors-vänner i samarbete med Luckan.
PROGRAM:
- Vi bjuder på ärtsoppa, kaffe och bulle.
- Sång och musik, bl.a. allsång.
Alla hjärtligt välkomna att delta. Den som inte ännu är medlem eller frivillig har möjlighet att anhålla om medlemskap och/eller att få veta mera om Röda Korset verksamhet.