Kielikerhot

Keskustelukerhot ovat kaikille suomen kielen oppimisen kanssa painiville tarkoitettuja vapaamuotoisia ja rentoja tapaamisia. Tapaamisissa keskitytään puhumiseen, koska siihen ei kielikursseilla usein ole riittävästi mahdollisuuksia.

Aiheet vaihtelevat maan ja taivaan välillä. Toisinaan keskustelemme ajankohtaisista asioista, toisinaan taas pelaamme pelejä tai askaroimme sanastoa kartuttavien tehtävien parissa. Olemme muun muassa järjestäneet levyraateja, lukeneet runoja, keskustelleet eri maiden perinteistä ja pelanneet bingoa. Rajana on oikeastaan vain vapaaehtoisten vetäjiemme mielikuvitus! 

Kerhon osallistujat tulevat eri maista ja erilaisista kulttuureista. Riippumatta kirjavista taustoista, tai ehkä juuri siksi, tunnelma on vapautunut ja naurussa on usein pitelemistä!

Voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi kunkin ryhmän sähköpostiin. Uusille säännölliseen toimintaan tuleville vapaaehtoisille suositellaan jonkin Punaisen Ristin kurssin käymistä. Kunkin ryhmän aloituspalaverissa käydään läpi toimintaohjeet vastaanottokeskuksessa toimivia vapaaehtoisia varten.

Kieliklubi Papupata

Papupata on kaikille suomen kielen oppimisen kanssa painiskeleville tarkoitettu keskustelukerho. Tavoitteena on tarjota vapaamuotoinen ja rento tilaisuus käyttää suomen kieltä eri tavoin, erityisesti puhumalla, koska siihen ei kielikursseilla aina ole riittävästi mahdollisuuksia. Ryhmässä on mukana  Punaisen Ristin ohjaaja, joka johdattelee keskustelua.

Papupadan toiminta alkaa uudelleen syyskaudella tiistaina 6.8.2019.

Aika: Tiistaisin ja torstaisin klo 18.00 - 19.30
Paikka: Lintunlahdenkatu 10, 7. krs.
Yhteystiedot: papupata.kerho@gmail.com

Hallituskummina toimii  Riikka Virta, virtariikka (at) gmail.com

Punavuoren kieliklubi Pulinapaja

Pulinapaja toimii Punavuoren vastaanottokeskuksessa ja se on suomen kielen keskustelukerho, jossa jokainen voi kehittää puhetaitoaan omaan tahtiinsa vapaaehtoisen tuella.

Aika: Torstaisin klo 18.30 -20.00
Yhteystiedot: pulinapaja.ks@gmail.com

Hallituskummina toimii Arja Packalén, arja.saaripackalen (at) gmail.com

Suomi wa sählän -kielivaihtokulma

Suomi-arabia -kielivaihtopajassa opitaan suomea ja arabiaa ryhmässä siten, että kaikki opettavat omaa ja vastavuoroisesti oppivat toistensa äidinkieltä. Ryhmässä on fasilitaattori, joka muiden mukana osallituu oppimis- ja opettamisprosessiin. Mukaan voivat tulla kaikentasoiset arabian tai suomen oppimisesta kiinnostuneet.

Aika ja paikka: Maanantaisin klo 17-19 Lapinlahden Lähde, Lapinlahdenpolku 1

Yhteystiedot: alaa.altamimi@lapinlahdenlahde.fi

Hallituskummina toimii Riikka Virta, virtariikka (at) gmail.com

فكرة "الفنلندي و سهلا" هي تعلم اللغة العربية او الفنلندية. و يتم ذالك من خلال مجموعة متكونه من متكلمين العربية و الفنلدية بدون اشراف استاذ متخصص في اللغتين. التعليم يتم من خلال المنتسبين للجمعية مع وجود مشرفين. 

لا توجد متطلبات مستوى اللغة، والجميع مهتمين بدراسة اللغة العربية أو الفنلندية مرحب بهم.

BilagaStorlek
PDF icon Avun Maailman artikkeli.pdf328.27 KB