Ensiaputoiminta- ja valmiustoiminta

Hannu J. Vest
Fotograf: Hannu J. Vest
"Tyytyväinen "potilas" rankalaudalla"

Ensiapuryhmä

Suomen Punaisen Ristin Kuusankosken osaston ensiapuryhmä on perustettu syksyllä 1961. Ryhmä kokoontuu pääsääntöisesti tammi-toukokuun ja syys-joulukuun aikana kahdesti kuukaudessa ryhmäiltoihin harjoittelemaan henkilökohtaisia ensiaputaitoja sekä valmiutta toimia ensiapupäivystäjinä.

Mikäli olet kiinnostunut mukavasta ja hyödyllisestä toiminnasta, tule rohkeasti mukaan vaikkapa ensin vain tutustumaan toimintaamme. Jatkossa, jos sinulla riittää kiinnostusta, voit kauttamme kouluttautua toimimaan ensiapupäivystäjänä sekä ensiapuryhmän kouluttajana. Mukaan tulo ei edellytä mitään voimassa olevia ensiapukoulutuksia tai ammattitutkintoja eikä sinulta myöskään vaadita mitään sitoutumista ryhmän toimintaan, vain kiinnostus hyvän harrastuksen piiriin riittää. Tule käymään ryhmäilloissa tai ota muuten yhteyttä, niin kerromme asiasta lisää.

Ensiapupäivystykset

Ensiapupäivystyksiä teemme erilaisissa tapahtumissa pääsääntöisesti Kouvolan alueella. Tapahtuman ennakkotietojen pohjalta teemme päivystyksestä riskikartoituksen ja tarjouksen ensiapupäivystyksen järjestämisestä. Päivystyksistä saatuja korvauksia käytetään ensiapuryhmäläisten kouluttamiseen, varusteiden hankintaan ja ylläpitoon sekä toiminnan kehittämiseen. Päivystäjät eivät saa rahallista korvausta toiminnasta itselleen, ainoastaan hyvän mielen. Kaikilla Punaisen Ristin ensiapupäivystäjillä on käytynä vähintään Punaisen Ristin EA1-kurssi sekä ensiapupäivystäjän peruskurssi. Päivystäjien taidot varmistetaan vuosittain osaamisen varmistamisella.

Ensiapuryhmä toimii myös osana Vapaaehtoista Pelastuspalvelua viranomaisten apuna etsinnöissä ja muissa avustustilanteissa. 

Mikäli tarvitsette tapahtumissanne ensiapupäivystystä, ottaakka yhteyttä:

Harri Ihalainen, 0400 650 529 tai harri.e.ihalainen@gmail.com

tai tilauksen / yhteydenoton voi tehdä oheisen linkin kautta

https://paivystykset.punainenristi.fi/tilaa

 

Vapepa-toiminta = Vapaaehtoinen Pelastuspalvelu

SPR:n Kuusankosken osasto on mukana paikallisesti Vapaaehtoisen Pelastuspalvelun toiminnassa, osastomme osasta se etsintöihin osallistumista ja tarvittaessa ensihuoltotehtäviä.

Etsinnät ovat aina viranomaisen johtamia toimia eri syistä kadonneiden henkilöiden etsintää joko jalkaisin tai autoartiointina. Alueena useimmiten Kouvolan kaupungin alue, hälytys etsintöihin tulee mukaan ilmoittauneille puhelimeen teksiviestinä, lähteminen on aina vapaaehtoista.

Etsintähälytyksiä osastomme vapaaehtoisille tulee vuosittain 1-5 kpl eri vuodenaikoina sekä vuorokaudenaikoina.

Ensihuoltotehtävät ovat myös viranomaisten johtamia ja ne ovat useimmiten tulipalotilanteita, joissa avustetaan tulipalosta evakuoituneita. 

Lisätietoja Vapepa-toiminnasta:   Harri Ihalainen, 0400 650 529 tai Esko Käki, 0400 753 908.

 

 

KAUSIOHJELMA KEVÄT 2024

Paikkana Osaston toimitila, Keskusaukio 1, Kuusankoski, aloitusaika joka kerta klo 18.00 ellei erikseen mainita

ti 09.01.   Kauden aloitus, peruselintoiminnot

ti 23.01.   Suuret verenvuodot

ti 13.02.   Vieras esine hengitysteissä, lääkkeet ensiapupäivystyksissä

ti 27.02.   Ensiarvio ja tarkennettu tilanarvio

ti 12.03.   Tajuton, elvytys

ti 19.03.   Haavojen hoito

ti 09.04.   Pikkuvammat, silmävammat

ti 23.04.   Tajuton, elvytys

ti 07.05.   Nivelvammat

ti 21.05.   Lastoitukset

ti 28.05. Ulkoharjoitus; nostot, siirrot