SPR ja Vapepa Ensihuolto

ENSIHUOLTO -  vapaaehtoiset viranomaisten tukena äkillisissä onnettomuuksissa ja häiriötilanteissa

Tervetuloa ensihuollon valtakunnallisille sivuille. Ryhmään liittymällä saat RedNetin etusivullesi uusimmat valtakunnalliset uutiset ja tapahtumat.  Ryhmän aineistot ja materiaalit ovat osa nähtävissä vain kirjautuneille, jotka voivat myös keskustella suljetulla foorumilla. Kirjaudu sisään omalla etu- ja sukunimellä. Nimimerkillä kirjautuvia ei hyväksytä ryhmään.

 

MITÄ ON ENSIHUOLTO?

Ensihuolto on toimintaa, jonka tarkoituksena on antaa ihmisille apua ja tukea äkillisessä onnettomuudessa tai häiriötilanteessa tai välittömästi sellaisen jälkeen. Ensihuoltoa voi antaa myös viranomainen - käytännön tukea, psykologista ja sosiaalista tukea.
 
Ensihuolto pyrkii huolehtimaan erityisesti fyysisistä, psyykkisistä ja aineellisista perustarpeista ja siten tukemaan ihmisten selviytymistä. Ensihuollon toimintamuotoja ovat muun muassa vaatetuksen, muonituksen ja hätämajoituksen järjestäminen. Ensihuolto on osa sosiaalitoimen psykososiaaliseen tukeen liittyvää viranomaistehtävää.Vapaaehtoistoiminnalla tuetaan ja täydennetään viranomaisten johtamaa toimintaa.

 

ENSIHUOLLON TEHTÄVIÄ

Ensihuolto tukee onnettomuuksissa mm. sosiaalitoimea sen tehtävissä:

  • avustaminen hätämajoituksessa
  • vaatettaminen ja muu välttämätön aineellinen apu
  • ruokahuollon järjestämisessä tukeminen
  • ensiapu ja terveydentilaan liittyvien tarpeiden selvittäminen
  • neuvonta ja käytännön apu
  • läsnäolo ja henkinen tuki
  • henkilöiden ja tapahtumien kirjaaminen
  • Punaisen Ristin katastrofirahaston käyttö sekä
  • perheenyhdistäminen ja henkilötiedustelu.

Uusi vapaaehtoinen! Oletko kiinnostunut ensihuoltotoiminnasta ja ehkä kurssien jälkeen myös hälytysryhmässä toimimisesta? Ensihuoltoa ja henkistä tukea voi harrastaa paikallisissa toimintaryhmissä. Sen lisäksi vapaaehtoinen voi liittyä valmiusryhmään, jonka viranomainen hälyttää tarvittaessa tuekseen onnettomuuksiin ja häiriötilanteisiin. Ota yhteyttä oman paikkakuntasi hälytysryhmätoimintaa koordinoivaan valmiuspäällikköön ja kerromme lisää toimintamahdollisuuksista (lisätietoja https://vapepa.fi/yhteystiedot/). Tervetuloa mukaan uuden harrastuksen pariin! 

Ilmoittaudu Punaisen Ristin ensihuoltotoimintaan nettilomakkeella Punaisen Ristin pääsivuilla. Valitse: ensiapu- ja valmiustoiminta, ja lisää kohtaan muu toiminta "Ensihuolto" tai "Hälytysryhmätoiminta".

 

 

 

 

Nyheter

Inga nyheter just nu.

Evenemang

Inga händelser just nu.

Foruminlägg

Inga foruminlägg just nu