Ystävätoiminta

Sirpa Lehtimäki
Fotograf: Sirpa Lehtimäki

puh. 046 920 4142 (ma-to klo 10-14), sähköposti ystavatoiminta (at) sprturku.fi 

 

 

Suomen Punaisen Ristin Turun osaston ystävätoiminta on saanut alkunsa marraskuussa 1963. Vietimme 60-vuotisjuhlaa hieman etuajassa lokakuussa 2023. Kuudenkymmenen vuoden jälkeen vanhimmat toimintamuodot, ystävä- ja saattajatoiminta ovat edelleen tärkeimmät toiminnat, mutta paljon muutakin on tarjolla.

Ystävätoiminnassa vapaaehtoinen käy ystävänsä luona juttelemassa tai ulkoilemassa, tai vaikkapa kaupassa, kirjastossa, elokuvissa tai muissa harrastuksissa. Vapaaehtoiset eivät saa tehdä kodinhoidollisia eivätkä sairaanhoidollisia toimenpiteitä.

Ystävää hakevat ovat kaikenikäisiä ja heitä on ympäri Turkua. (Valitettavasti emme pysty ottamaan vastaan naapurikunnissa asuvien pyyntöjä.)

Kulttuuriystävän kanssa voi lähteä museoon, konserttiin, teatteriin ym.

Saattajat tarjoavat kertaluontoista asiointiapua esimerkiksi lääkäri-, laboratorio- tai asiointireissulle Turun kaupungin alueella. Säännöllisiin, esim. viikoittaisiin kauppareissuihin meillä ei valitettavasti ole resursseja.

Vapaaehtoisemme käyvät ulkoiluttamassa asukkaita Runosmäen, Liinahaan, Kerttulin ja Räntämäen vanhainkodeissa, Kulkurin valssissa Kuralassa ja Vuokkokodissa Koivulassa.

Virkistys- ja käsityökerhot osastolla sekä Validian kerho Hippoksentiellä tarjoavat monenlaista virkistävää ohjelmaa ja digiapu osastolla neuvoja tietoteknisissä ongelmissa.

Lisäksi meillä on terveyspiste Runosmäen kirjastossa, hyvinvointikahvilatoimintaa eri puolilla kaupunkia, omaishoitajien tukitoimintaa jne. 

Kaikesta toiminnasta voit kysyä ylläolevasta puhelinnumerosta tai sähköpostilla.

Vapaaehtoisista on koko ajan pulaa, joten ota rohkeasti yhteyttä ja kysele miten voisit tulla mukaan toimintaan! Eniten pulaa on henkilökohtaisista ystävistä, ystävää odottaa kymmeniä eri-ikäisiä ihmisiä eri puolilta kaupunkia, mutta olet tervetullut mihin tahansa toimintaan.