Ensiapuryhmätoiminta

 

Ensiapupäivystyksiin liittyvät kyselyt puheenjohtaja Sirpa Leinonen puh. 0405017265 tai sirpaleinonen ät hotmail.com

Ensiapuryhmään tarvitaan aina uusia toimijoita, tervetuloa mukaan oppimaan uusia taitoja!

Ensiapuryhmä kokoontuu ryhmäiltoihin noin kerran kuukaudessa. Lisätietoja toiminnasta Hanne Saarelta (ryhmänjohtaja) hannesaari2017@gmail.com

 

RYHMÄILLAT:Kokoontumiset osaston toimitilassa Pielisentie 5, mikäli muuta ei ole sovittu.

SYKSY 2023

Ma 25.9. klo 17 kesän päivystyskokemukset

Ma 30.10. klo 17 Nyrjähdykset ja verenvuodot

Ma 27.11.  klo 17 Elvytys

Tervetuloa mukaan!

 

Sinustako ensiapuryhmän vapaaehtoinen?

Jos tunnet, että sinulla on auttamishalua, tule mukaan Punaisen Ristin ensiapuryhmään!  Ensiapuryhmässä opit auttamaan itseäsi ja muita. Voit tulla mukaan, vaikka et vielä osaisi ensiapua.  Pelkkä kiinnostus riittää. Toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen. Ryhmätoiminnasta saat antoisan harrastuksen ja uusia ystäviä. 

Opi monipuolisia taitoja

Ensiapuryhmät kokoontuvat säännöllisesti opettelemaan ja harjoittelemaan ensiavun ja henkisen tuen taitoja. Kiinnostuksesi mukaan opit myös radiopuhelinten käyttöä, suunnistusta, ryhmän johtamista ja kouluttamista. Harjoittelu ensiapuryhmässä on maksutonta, eikä siihen vaadita ennakkotaitoja. Ryhmässä sinut ohjataan kursseille tarpeen mukaan.

Tule päivystämään tapahtumiin!

Ensiapuryhmät päivystävät läpi vuoden monelaisissa tapahtumissa huolehtien paikalla olevien ensiavusta. Päivystämään pääset kun olet täysi-ikäinen, harjoittelet säännöllisesti ensiapuryhmässä ja sinulla on voimassa oleva päivystyskortti.

Heti apuun 

Osa ensiapuryhmäläisistä osallistuu myös hälytystehtäviin osana Vapaaehtoista pelastuspalvelua (Vapepa). Viranomaiset hälyttävät hälytysryhmien vapaaehtoisia auttamaan niin onnettomuuksissa, etsinnöissä, evakuoinneissa kuin vaativissa erityistilanteissakin.