Ensiapuryhmä ja ensiapupäivystystilaukset

"EA3-kurssi tilanneharjoitus; tajuton"

Päivitetty 12.10.2022 / LT

ENSIAPURYMÄ:

Ensiapuryhmän ryhmäillat ja aiheet syksy 2022 (muutokset mahdollisia):

8.9. Elvytys

22.9. Massiivinen verenvuoto

6.10. Ilmatien hallinta

20.10. Aihe avoin

3.11. Sairauskohtaukset

17.11. Eloton, elvytys

1.12. Aseptiikka 

2.12. Pikkujoulu (Kanneljärvi)

15.12. Väkivaltaisen autettavan kohtaaminen

Lisäksi ryhmäläiset osallistuu oman mielenkiinnon mukaan toisten ryhmien iltoihin/webinaareihin ja EVY-webinaareihin. Ryhmä kokoontuu osaston keskustan tiloissa Kalevankatu 7-9 A klo 18 alkaen parillisen viikon torstaina. Tervetuloa kaikki ensiavusta kiinnostuneet entiset ja uudet. TULE SINÄKIN MUKAAN!

Ethän tule sairaana tai flunssanoloisena paikalle.  Noudatamme ajankohtaisia viranomaisten suosituksia.

Suomen Punaisen Ristin eri osastojen ensiapuryhmät kouluttautuvat ja ovat valmiina auttamaan viranomaisia (mm. etsinnöissä) Vapaaehtoisen pelastuspalvelun (Vapepa) nimissä.

Lohjan osaston ensiaputoimintaan osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta. Aktiivisella osallistumisella voit myös valmistua ensiapupäivystäjäksi ja päästä päivystämään esimerkiksi konsertteihin ja muihin erilaisiin tapahtumiin.

Toiminnassa mukana ollessasi opit ensiavun perusteet, ennaltaehkäisemään tapaturmia ja osaat toimia oikein, kun vahinko on jo sattunut esimerkiksi omalle läheisellesi. Ensiaputaitojen lisäksi voit oppia muun muassa radiopuhelimen käyttöä, suunnistusta, ryhmän johtamista ja kouluttamista.

Ensiapuryhmätoiminta on tarkoitettu kaiken ikäisille ja harjoittelu on maksutonta. Kokoonnumme pääsääntöisesti parillisten viikkojen torstaisin klo 18 osaston keskustan toimitiloissa.

Tule sinäkin mukaan!

ENSIAPUPÄIVYSTYSTILAUKSET:

Oletteko suunnittelemassa Lohjan, Karjalohjan, Karkkilan tai Vihdin alueelle suurta, keskikokoista tai pienimuotoisempaa yleisötapahtumaa, johon pelastussuunnitelman mukaan tarvitaan paikalle ensiaputaitoisia henkilöitä ja mahdollisesti ensiapusuunnitelmaa?

Ottakaa rohkeasti yhteyttä meihin. Ensiapuryhmämme palvelualttiit, vuosittain tiedoiltaan ja taidoiltaan testatut ensiapupäivystäjät ovat käytettävissänne korvausta vastaan. Suomen Punainen Risti vastaa päivystyspalvelutoiminnasta Punaisen Ristin tunnuksen alla.

Olemme FB-sivulla

Puh. 040 - 545 5155 Sähköpostiosoite spr.lohja(a)gmail.com

Lähettäessäsi sähköpostia, korvaa (a) -merkit @ -merkillä.