Ystävätoiminta

Kuva: Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti
Fotograf: Kuva: Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti
"Punainen Risti välittää ystäviä sinne, missä ystävää tarvitaan."

Punainen Risti välittää ystäviä sinne, missä ystävää tarvitaan. Ystävätoiminnan koulutetut, vapaaehtoiset ystävät tuovat iloa yksinäiseen arkeen. Ennen kaikkea ystävä on kuuntelija ja juttukaveri.

Kenestä ystävä?

Kuka tahansa voi tulla mukaan ystävätoimintaan ja olla ystävä yksinäiselle. Jos sinulla on kyky kuunnella ja olla läsnä, olet sopiva vapaaehtoiseksi ystäväksi. Erityistaitoja ei tarvita. Lyhyt ystäväkurssi johdattaa sinut toimintaan mukaan.

Ystävätoiminta on tarkoitettu kaikenlaisille ihmisille; nuorille, iäkkäämmille, opiskelijoille, perheellisille ja yksineläjille. Voit valita sinulle sopivan tavan auttaa. Voit tavata ystävääsi henkilökohtaisesti, olla ystävä verkon välityksellä tai osallistua ryhmätoimintaan. Voit sitoutua pidemmäksi aikaa tai osallistua toimintaan kertaluonteisesti.

Kaipaatko ystävää?

Oletpa sitten nuori, ikääntynyt, vasta maahan muuttanut, omaishoitaja tai mistä tahansa syystä koet yksinäisyyttä ja kaipaat toisen ihmisen seuraa, voit saada Punaisen Ristin kautta vapaaehtoisen ystävän maksutta. Voit myös hakea ystävää läheisellesi. Ystävät tapaavat toisiaan ja viettävät aikaa heille itselleen sopivalla tavalla

Ystävätoiminta toteutetaan yhdessä Laihian seurakunnan kanssa.

Oletpa kiinnostunut kuulemaan asiasta lisää, ryhtymään ystäväksi tai kaipaat ystävää itsellesi tai läheiselle, ota yhteyttä ystävävälittäjään.

Ystävävälittäjä Arja Heikfolkdiakoniatyöntekijä 044 477 7770