Ensiapuryhmä

Ajankohtaista

 

Ensiapuryhmän ryhmäillat pidetään pääsääntöisesti joka toinen torstai Taiteiden talolla Imatralla klo 18.00 alkaen, osoite Telkänkatu 2, Imatra. Tervetuloa myös uudet jäsenet!
 

 

Uusi jäsen: Ilmoitathan tulostasi ennen paikalle tuloa ryhmänjohtajalle, p. 050 379 0614.

 

Ryhmä

 

Ensiapuryhmämme muodostuu ihmisistä, joilla on aito halu auttaa toisia ihmisiä. Osa jäsenistämme on terveydenhuollon ammattilaisia, mutta suurin osa työskentelee muilla aloilla, joten ryhmäämme ovat tervetulleita kaikki ammatista riippumatta. Ryhmään ovat tervetulleita myös uudet vapaaehtoiset oppimaan ja kertaamaan ensiavun taitoja – tämä on yksi hyvä tapa aloittaa harrastus ensiapuryhmässä. Toiminta on vapaaehtoista; voit itse määritellä, kuinka paljon annat aikaasi harrastukselle, josta monelle on tullut elämäntapa. Ryhmässä toimimisesta saa energiaa arkeen ja uusia tuttavuuksia; monista on tullut toiminnan myötä ystäviä. Asiat tehdään porukalla tosissaan, muttei tosikkona! :-)                  

                                                                                  

Ensiapuryhmässä harjoitellaan/kerrataan ensiavun perustaitoja ja syvennetään ensiavun osaamista, harjoitellaan ryhmänä toimimista ensiaputilanteissa, sekä tietoja ja taitoja toimia viranomaisten apuna etsintä-, ensihuolto- ja muissa tarpeenmukaisissa, vapaaehtoisille soveltuvissa tehtävissä. Ensiapuryhmä toimii koulutus-, päivystys- ja hälytysryhmänä.

                           

Olet tervetullut tutustumaan toimintaan milloin tahansa ryhmän kokoontumisiltana. Mikäli olet tulossa ensimmäistä kertaa ryhmään mukaan, ilmoitathan siitä etukäteen ryhmänjohtajalle. Ryhmäillat ovat osallistujille maksuttomia ja niihin voi osallistua ilman aikaisempaa ensiapukokemusta.

 

Aktiivisesti ensiaputoimintaan osallistuvien ryhmäläisten on mahdollista suorittaa virallisia ensiapukoulutuksia/-pätevyyksiä osaston tukemana, ja he voivat kouluttauduttuaan osallistua päivystys- ja hälytystoimintaan.

 

Ensiapuryhmän jäsenille suositellaan myös Suomen Punaisen Ristin jäsenyyttä. Ensiapupäivystäjinä toimivilta edellytetään järjestön jäsenyyttä.

                                                                                   

Miten pääset mukaan toimintaan?                                                       

                                                                                   

Ryhmään on tervetullut jokainen yli 16-vuotias ensiavusta ja sen opettelemisesta kiinnostunut. Päivystysoikeuden suorittamisen ikäraja on 18 vuotta.

                                                                                   

Olet tervetullut mukaan myös kesken harjoituskauden.

 

Harjoittelu                                                              

                                                                                   

Harjoitukset ovat pääosin joka toinen torstai klo 18:00 – 20:00. Kesä-elokuun aikana ensiapuryhmätoiminta on kesälomalla, mutta tällöinkin ryhmä päivystää tarpeen mukaan tilaisuuksissa ja on valmiudessa auttamistehtäviin. Voimme kuitenkin kesälläkin tavata yhteisten retkien ja hauskanpidon merkeissä.                                                                                    

 

Miten pääsen ensiapupäivystäjäksi?                                                                    

                                                                                   

Ensiapäivystäjältä vaaditaan mm. normaalia psyykkistä ja fyysistä kuntoa, sekä vaitiolovelvollisuuden noudattamista. Lisäksi ryhmän päivystäjiä velvoittavat ensiapupäivystysten laatuohjeiden mukaiset ohjeet päivystystoimintaan liittyen.

                                                                                   

Ensiapupäivystykurssin käymiseen vaaditaan voimassa oleva EA1 -pätevyys. Ensiapupäivystyskurssin suorittaneelle ja aktiivisesti ryhmässä toimivalle myönnetään päivystysoikeus. Ensiapupäivystysoikeuden ylläpitoon vaaditaan osallistuminen säännöllisesti (vähintään 5 kertaa vuodessa) ensiapuryhmän harjoituksiin, sekä päivystäjien testin suorittaminen.

 

Päivystykset

 

Ryhmä päivystää tilauksesta eri tapahtumissa (tapahtumat, urheilukilpailut, festarit, kokoukset) ja ryhmän koko määräytyy todetun päivystystarpeen mukaan. Päivystyksissä tuotamme Suomen Punaisen Ristin ensiapupäivystysten laatuohjeiden mukaista toimintaa ja päivystäjinä voivat toimia päivystysoikeuden omaavat päivystäjät. Erikseen sovitusti Ea1 -koulutuksen suorittaneet ryhmäläiset voivat toimia harjoittelijana päivystyksissä.

 

Hälytykset                                                              

                                                                                   

Ryhmä toimii Vapaaehtoisen pelastuspalvelun hälytysryhmänä. Viranomaisen päätöksestä Vapaaehtoisen pelastuspalvelun (Vapepa) johto hälyttää ryhmän esimerkiksi etsintä-, ensihuolto- tai ensiaputehtävään. Ryhmän hälytysvalmius on jatkuva. Koulutuksiin osallistuminen ei sido automaattisesti hälytystoimintaan.        

                                                                                               

Tule mukaan!                                                         

                                                                                   

Ensiapuryhmän yhteyshenkilönä/ryhmänjohtajana toimii Ari Pöntinen, p. 050 379 0614, imatra@punainenristi.fi