Nälkäpäiväkeräys

Mäntän osasto on osallistunut valtakunnalliseen Operaatio Nälkäpäivään jo neljällä vuosikymmenellä.
Perinteisiä tapoja ovat hernekeiton sekä nälkäpäivälimppujen myynti toritempauksessa ja lipaskeräys paikallisissa liikkeissä sekä kaduilla.

Nälkäpäiväkeräys järjestetään Mäntässä 19. - 21.9.18.

Nälkäpäiväkeräyksen käynnistää torstaina 19.9. koululaisryhmät, jotka kiertävät kaduilla keräämässä. Partiolaiset keräävät Sokkarilla iltapäivällä.

Perjantaina järjestetään perinteinen toritapahtuma, jossa on myynnissä Nälkäpäiväkeittoa  sekä Nälkäpäivälimppua (kaura- tai ruislimppu). Keittoa myydään myös mukaanotettavaksi, muista ottaa oma astia mukaan!

Lipaskeräys kaupoissa järjestetään

- torstaina 19.9. klo 16:00 - 20:00

* perjantaina 20.9. klo 9:00 - 18:00

* lauantaina 21.9. klo 09:00 - 17:00

Keräyslippaita jaetaan Riihikalliossa osoitteessa Laivarannankatu 12 Mänttä keskiviikkona klo 12:00 alkaen, tai sopimuksen mukaan.

Kaikki uudet ja vanhat kerääjät ovat tervetulleita. Vielä voit ilmottautua mukaan. Keräysjohtaja Tea Viitasaari, puh. 044 237 6964 tai  (03) 4747 386, tai redcross@phpoint.fi

Sinäkin olisit loistava lipaskerääjä! Et tarvitse aikaisempaa kokemusta, eikä Punaisen Ristin jäsenyyttä vaadita. Ihan jokainen on tervetullut. Jos haluat antaa omaa aikaasi auttamiseen, nyt siihen on loistava tilaisuus. Voit itse päättää kuinka kauan ja milloin haluat kerätä. Tervetuloa auttavien joukkoon!

Nälkäpäivänä kerätään sitomattomia varoja Suomen Punaisen ristin katastrofirahastoon. Varoilla autetaan muun muassa luonnonkatastrofien ja konfliktien uhreja eri puolilla maailmaa.

Tällä hetkellä apua tarvitaan muu muassa Kreikassa. Kreikan pakolaisleireillä asuu tuhansia Välimeren yli paenneita ihmisiä, jotka tarvitsevat humanitaarista apua. Apua tarvitaan myös Suomessa. Nälkäpäivään lahjoitetuilla varoilla autetaan Suomessa tulipalojen uhreja, jotka tarvitsevat apua nopeasti onnettomuuden jälkeen.

Apua tarvitaan myös pitkään jatkuneen kuivuuden uhreja Itä-Afrikassa, Ukrainan konfliktin keskellä asuvia ihmisiä sekä onnettomuuksiin joutuneita ihmisiä ja heidän omaisiaan Suomessa.