Ystävätoiminta

Jaana Kallioluoma
Fotograf: Jaana Kallioluoma
"Ulkoilutusryhmä"

Yksinäisyys ei katso ikää, sukupuolta, kansalaisuutta - kuka tahansa voi jossain elämän tilanteessa kokea itsensä yksinäiseksi tai tarvita apua arjessa selviytymiseen.

Haluaisitko sinä tulla mukaan ystävä- ja tukihenkilötoimintaamme? Vapaaehtoistoiminta voi olla esim. yhdessä ulkoilua, jutustelua, kahvittelua, asiointiapua, kirjojen lukua, kulttuuria. Sunnuntaisin käydään ulkoiluttamassa vanhuksia Pirkankoivun palvelukeskuksessa. Keväällä ollaan käynnistämässä Arjen apu -ryhmää maahanmuuttajien kotouttamiseksi. Ystävätoiminta rikkoo ikä- ja kulttuurirajoja ja rikastuttaa yhtä lailla molempien elämää.

Ystävätoiminnan vapaaehtoisena sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin antaa aikaasi sen verran kuin haluat. Vapaaehtoisen ystävän tärkein ominaisuus on kyky kuunnella ja olla läsnä. Ystävänä aloittaminen ei edellytä erityistä koulutusta mutta SPR järjestää ystäväkoulutusta ja Pirkkalan osaston ystävätapahtumissa tapaat muita ystävänä toimivia ja voit vaihtaa kokemuksia. Pirkkalan Ystävät kokoontuvat jokaisen kuukauden ensimmäisenä tiistaina klo 18:00 Elokolossa, Suupankuja 8-10 C-rappu. Ajan voi tarkistaa Pirkkalaisen järjestöpalstalta.

Tervetuloa mukaan toimintaan!

Lisätietoja: Hanna Joenperä 040 773 3530, hannajoenpera@gmail.com