Valtakunnallinen Rasisminvastainen viikko

Janette Grönfors
Fotograf: Janette Grönfors
"Kotimaan avun linjan työntekijöitä 7.3.2019 Keskustoimistossa"
Leena Koskela
Fotograf: Leena Koskela
"Monikulttuurisuuskouluttajia kouluttajapäivillä tammikuussa 2020"

Valtakunnallinen jokavuotinen rasisminvastaisen viikon kampanja on sillä viikolla, jolla vietetään YK:n rasisminvastaista päivää 21.3. Tänä päivänä, vuonna 1960, poliisi avasi tulen ja tappoi 69 rauhanomaisen mielenosoituksen osanottajaa Sharpevillessa, Etelä-Afrikassa. Vuonna 1966 YK:n yleiskokous julisti päivän kansainväliseksi rotusyrjinnän vastaiseksi päiväksi, ja kehotti kansainvälistä yhteisöä lisäämään ponnistuksiaan kaiken rotusyrjinnän poistamiseksi.

Rasisminvastaisen viikon kampanja

#RasisminvastainenViikko 

#VeckanMotRasism 

#WeekAgainstRacism

MILLOIN? vko 11 tai 12, sillä viikolla jolloin vietetään YK:n rasisminvastaista päivää

MISSÄ? Koko Suomi

MITEN? Haastamalla yksittäisiä ihmisiä, järjestöjä, viranomaisia, kouluja, oppilaitoksia, erilaisia yhteisöjä ja urheiluseuroja mukaan yhteiseen rasisminvastaisen viikon kampanjaan kertomaan miksi ja miten he vastustavat rasismia ja jakamaan se sosiaalisen median alustoilla seuraajilleen. Järjestämällä kaikille avoimia rasisminvastaisia tapahtumia ja jakaen niistä kuvia sosiaalisessa mediassa.

MIKSI? Rasistinen ajattelu on ristiriidassa Punaisen Ristin periaatteiden, inhimillisyyden ja tasapuolisuuden kanssa.

Inhimillisyys: Inhimillisen kärsimyksen estäminen ja lievittäminen kaikin tavoin on Punaisen Ristin tärkein tehtävä ja toiminnan päämäärä. Sen tavoitteena on suojella elämää, terveyttä ja ihmisarvoa. Se edistää ihmisten välistä ymmärrystä, ystävyyttä, yhteistyötä ja pysyvää rauhaa.

Tasapuolisuus: Punainen Risti pyrkii lievittämään ihmisten kärsimyksiä pelkästään avun tarpeen, ei kansallisuuden, uskonnon, rodun, poliittisten mielipiteiden tai yhteiskunnallisen aseman perusteella. Se antaa etusijan niille, jotka ovat suurimmassa hädässä. Syrjinnän ehkäiseminen ja ihmisarvon suojeleminen on osa järjestön perustoimintaa.

PIIREISSÄ JA OSASTOISSA:

- Lue vinkit vuoden 2022 rasisminvastaisen viikon kampanjaan osallistumiseen.

 

PUNAISEN RISTIN PIIRIEN PAIKALLISET VASTUUHENKILÖT KAMPANJASSA 

Jenni Tapionlinna, Lappi. Marika Parkkila, Oulu. Matilda Norrmén, Österbotten. Milla Ukkonen, Länsi-Suomi. Piia Jounila, Savo-Karjala. Ellinoora Söderman, Satakunta. Pauliina Pensikkala, Varsinais-Suomi. Andrea Södergård, Åboland. Johanna Juslin, Kaakkois-Suomi. Mohamed Mohamed Abdi, Helsingin ja Uudenmaan piiri. Linda Johansson, Åland. Emma Peura, Häme.

Suomen Punainen Risti koordinoi vuosittain valtakunnallista rasisminvastaista kampanjaa Suomessa. 

 

Nyheter

Röda Korsets träningscirkel mot rasism är en metod för att motverka vardagsrasism. Metoden är en rolig och energisk workshop som passar alla. I workshoppen använder man sig av rollspel och teater för att ge deltagarna möjlighet att helt konkret öva sig på att identifiera rasism och sedan öva på att ingripa mot rasism. Det viktiga är att lära känna igen vad som är vardagsrasism och också att öva sig i hur man kan agera eller reagera när man själv ser sådana situationer.

Evenemang

Inga händelser just nu.