Rödakorsveckan 3-9.5.2018

Joonas Brandt / Finlands Röda Kors
Fotograf: Joonas Brandt / Finlands Röda Kors
Joonas Brandt / Finlands Röda Kors
Fotograf: Joonas Brandt / Finlands Röda Kors

Under Rödakorsveckan erbjuder frivilliga runt om i Finland information och kunskap hur du kan förbättra hemmets säkerhet och förhindra olyckor. I år är målgruppen barnfamiljer.

Kom med och förverkliga kampanjen!

För kampanjens genomförande finns enkla mallar:

  1. Ordna en förnyad hjälparkurs och bjud med människor i er avdelnings verksamhet.
  2. Dela ut den förnyade checklistan: Hem ljuva hem, men är det säkert?
  3. Presentera första hjälpen-väskans innehåll och gör väskan bekant såväl till vuxna som till barn: “Hej! Hittar ni en mitella och en skyddsfilt i den här väskan?”
  4. Be deltagarna fylla i ett förnyat ICE- och kontaktkort och delta i en riksomfattande utlottning.

Även ett barn kan lära sig första hjälpen och kan inspirera vuxna som hjälpare. Det lönar sig att planera olika jippon på ställen där ni enkelt kan möta barnfamiljer. Kampanjens huvudsamarbetspartner S-gruppen har redan informerat om hjälparkurserna i sina egna kanaler och uppmuntrat både sina anställda och kunder att delta i kursen med hela familjen.

Kom ihåg att bjuda med deltagarna i er avdelnings verksamhet. Om ni inte ännu har en Reddie Kids-klubb eller en första hjälpen- grupp kanske ni hittar en ny ledare bland deltagarna.

Delta i kampanjen på sociala medier

  1. Dela kampanjvideon som finns på YouTube:  https://www.youtube.com/watch?v=dWAlJzFSbx8
  2. Dela testlänken: spr.fi/testaakodinturvallisuus (Den svenska versionen utkommer i början av vecka 17).

Informera om era evenemang

Vi hoppas att ni har tid att ordna en hjälparkurs med låg tröskel för människorna på er ort under Rödakorsveckan. När ni vet kursens tid och plats, ange informationen i god tid i evenemangskalendern så att så många som möjligt får informationen.

Länk till evenemangskalendern https://www.rodakorset.fi/tapahtumahaku

Material till evenemangen

Det kostnadsfria kampanjmaterialet inkluderar en förnyad hjälparkurs, checklista för hemmets säkerhet och en affisch. För hjälparkursen finns i år ett paket med tryckta produkter. Paketet innehåller anvisningar för genomförande av hjälparkursen, illustrerade instruktioner och 20 stycken intyg för dem som gått kursen. Intygen kan även beställas separat. Förbandsutrustning och övrigt material måste kursens ledare själv ha eller köpa från webbutiken ensiaputuote.fi. Innehållet av hjälparkursen har till största delen förblivit det samma dvs. man kan också använda jubileumsårets kurspaket.

Allt material för kampanjen kan man beställa på webben http://www.punaisenristinkauppa.fi/.

  • Materialförsändelser börjar under vecka 15
  • Gör beställningarna senast 22.4.2018

Respons om kampanjen

En länk till responsenkäten https://response.questback.com/suomenpunainenristispr/geewcev4td. Vi vill i synnerhet veta hurdant evenemang ni har ordnat och er uppskattning om deltagarantalet.