Ystävätoiminta

Tule mukaan ystävätoimintaan!

Ystävätoiminta on Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoistoiminnan ydintä. Ystävätoiminnan tavoitteena on välittää koulutettuja vapaaehtoisia ystäviä yksin jääneille tai itsensä yksinäiseksi tunteville henkilöille. Ystävätoiminnan kursseja järjestetään tarpeen mukaan.

Tarvitsemme vapaaehtoisia myös erilaisiin tapahtumiin. Olemme avoimia ideoillesi, joten ota rohkeasti yhteyttä, niin mietitään yhdessä, miten toimintaa voidaan kehittää.

Anna aikaasi - tule mukaan ystävätoimintaan! Vapaaehtoisena ystävänä voit piristää jonkun päivää. Saat itse uusia ihmissuhteita, auttamisen kokemuksia, koulutusta, virkistystä ja hyvää mieltä tuottavan harrastuksen.

Ennen kaikkea vapaaehtoinen ystävä on kuuntelija ja henkinen tuki. Ystävän kanssa voi käydä kahvilla, teatterissa tai vaikka kävelyllä. Auttamisen halu ja tavallisen ihmisen tiedot sekä taidot riittävät. Vapaaehtoisen ystävän tärkein ominaisuus on kyky kuunnella ja olla läsnä.

Kittilässä ystävät toimivat ryhmänä seuraavasti:

  • Jokaisen kuukauden toinen lauantai käymme ulkoilemassa palvelutalo Pääskylän asukkaiden kanssa. Ulkoilupäivät vuonna 2020  ovat 15.2., 14.3., 4.4., 2.5. ka 13.6.
  • Järjestimme helmikuussa 2020 ensimmäisen varamummo- ja varapappakurssin. Toivomme voivamme kehittää tätä toimintaa tulevaisuudessa. Seuraava kurssi on suunnitelmissa touko- tai kesäkuussa 2020.

Ota yhteyttä ystävätoiminnasta vastaavaan Teija Taskiseen, puh. 040 501 7924,  taskinen.teija(at)gmail.com.

Sydämellisesti tervetuloa!