Mariehamn

Plats:
., 22100, Mariehamn
E-post: 
rodakorsgarden@aland.net

Finlands Röda Kors Mariehamns avdelning

Röda Korsgården
Västra Esplanadgatan 5
22100 Mariehamn

Tel: +358 18 14534
Mobil: +3584573451082
e-mail: rodakorsgarden@aland.net
Följ oss gärna på facebook: www.facebook.com/MariehamnRodakorset

Kansliets öppettider: måndag-torsdag kl. 10.00-14.00 (lunchstängt kl. 12.00-12.30).

 

 

OM RÖDA KORSET I MARIEHAMN:

 

Röda Korsets verksamhet - Blodgivning 3 gånger per år, blodtrycks- och blodsockermätning 1ggr/månad, ungdomsgrupp, första hjälpgrupp, integrations- och antirasistsamarbete, vänverksamhet, insamlingar.

Röda Korsgårdens mål är att ha Röda Korsverksamhet samt service för pensionärer och handikappade på Åland. På Röda Korsgården finns följande service och aktiviteter:

Matservering - Lunch måndag-fredag kl. 10.30-14.00 samt hemtransport av mat till pensionärer i samarbete mellan vårt kök och Röda Korsets frivilliga matutkörare.

Aktiviteter - Hälsopunkter, handarbetsgrupper, kortspel, bingo m.m. ordnas regelbundet.

Kurs/Konferens/Aktivitetslokal - Uthyrning av festsal och konferensrum för olika aktiviteter, kurser och konferenser

Frivilligarbete - Många frivilliga arbetar på Röda Korsgården med olika uppgifter, t.ex. hjälp vid blodgivningar, matutkörningar till pensionärer och handarbeten som säljs till förmån för Finlands Röda Kors Mariehamns avdelning.

Kroppsvård - På Röda Korsgården finns frisör, fotvårdare, massör m.m.

Första hjälp-väskor - Försäljning av första hjälp-väskor

Kondoleanser - Försäljning av kondoleanser till förmån för Röda Korset i Mariehamn, på Åland eller i Finland.

Hantverk- Försäljning av frivilligas hantverk: sockor, vantar, förkläden, väskor, mattor m.m.

Viktig information: På Röda Korsgården i övre våningen utanför matsalen finns en hjärtstartare.

Kansli - Kontakta kansliet om du är intresserad av att delta i våra aktiviteter eller frivilligarbete, eller om du vill hyra någon av våra lokaler. Vi har öppet måndag-torsdag kl. 10.00-14.00 (lunchstängt kl. 12.00-12.30).

 

 

 

 

Finlands Röda Kors Mariehamns avdelning lediganslår tjänsten som verksamhetsledare.

Vi söker dig som gillar administration, är noggrann och har intresse för socialt arbete.

Finlands Röda Kors Mariehamns avdelning är en av Ålands 16 lokalavdelningar inom Röda Korset. Röda korset är en hjälporganisation som finns över nästan hela världen. En stor del av Mariehamns avdelnings verksamhet sker på Röda Korsgården som främst är ett aktivitetshus för seniorer. Avdelningen arbetar också med t.ex. insamlingar, nödhjälp, hälsopunkter, integration, är värd för blodgivningen och annat arbete som faller under Röda Korsets verksamhetsområde. Våra frivilliga är vår viktigaste resurs. Vi har ett tätt samarbete med Finlands Röda Kors Ålands distrikt.

Verksamhetsledaren koordinerar och administrerar föreningens arbete och utvecklar verksamheten tillsammans med styrelsen. I arbetet ingår att planera, genomföra och följa upp verksamheten, att informera på sociala medier och avdelningens hemsida och att hålla kontakt med avdelningens medlemmar. Du ansvarar för en del av skötseln av avdelningens ekonomi och dess administration. Vid avdelningens styrelsemöten är du till delar föredragande och sekreterare. Du är spindeln i nätet som ser till att verksamheten löper på. Du ansvarar också delvis för att administrera underhållet av Röda Korsgården. Du får gärna vara praktiskt lagd och inte vara rädd att hoppa in och göra vad som behövs. Du koordinerar avdelningens frivilligarbete och sköter en del av försäljningen av avdelningens produkter.

Önskvärda kunskaper och erfarenheter är administrativt arbete, datorvana, föreningsarbete och språk (främst engelska). Du får gärna ha erfarenhet från liknande arbete. Vi önskar att du är självgående och strukturerad i ditt arbete. Samarbetsförmåga och empati är viktiga egenskaper. Du har för arbetet lämplig utbildning och arbetserfarenhet.

Arbetstid: 80 % eller enligt överenskommelse. I arbetet ingår ibland kvälls- och helgjobb samt arbetsresor. Anställningen är ordinarie med en prövotid på tre månader.

Är du intresserad? Skicka in din ansökan med CV och löneanspråk till rodakorsgarden@aland.net senast 26.8.2022 kl 16.

Finlands Röda Kors Mariehamnsavdelning följer JHL:s kollektivavtal för organisationer inom det sociala området. Kansliet på Västra Esplanadgatan 5 i Mariehamn är den fasta arbetsplatsen.

Arbetet börjar omgående eller enligt överenskommelse. På frågor svarar styrelsens ordförande Roger Jansson, tel. 0457 313 5273 och verksamhetsledare Theresa Axén, tel. 0457 345 1082.

Välkommen med din ansökan!

 

 

 

 

 

Foruminlägg

Inga foruminlägg just nu