Blixtstart 2016

Blixtstart 2016- Röda Korsets riksomfattande beredskapsövning 1-7.10.
 
Vilken situation på din hemort skulle kunna tvinga folk att lämna säkerheten i sina egna hem?
Vet du vad man borde göra i en sådan situation?
Om du fick ta med dig endast ett föremål, vad skulle det vara?
 
 
I oktober 2016 tar Röda Korset över alla högstadieskolor i Finland. I beredskapsövningen Blixtstart 2016 får ungdomarna och deras familjer prova på en annorlunda skoldag, där de får veta hur det känns när man utan förvarning måste lämna hemmet och skolan tillfälligt blir ett hem. Under övningsdagen gör avdelningarna skolorna till aktivitetsstationer där ungdomarna med sina familjer får delta i orienteringsstationer och kunskapsövningar. 
 
Oavsett om din avdelning är stor eller liten, erbjuder Blixtstart 2016 den en möjlighet att få kontakt med ungdomarna och stärka sin egen hjälpberedskap på ett roligt och funktionellt sätt! Varje avdelning ordnar övningen tillsammans med högstadieskolan, myndigheterna och andra samarbetspartners i sitt område. 
 
I den här RedNet-gruppen hittar du all information och allt material relaterat till Blixtstart. Ny information läggs till under våren och början av hösten, så titta gärna in igen! Under våren och början av hösten skickas även nyhetsbrev om aktuella frågor till den kontaktperson som avdelningen har utsett.
 
Centralbyråns projektchef Petra Alijärvi besvarar alla frågor som gäller övningen: petra.alijarvi@rodakorset.fi, tel. 020 701 2176.