Social media

Blixtstart 2016 i sociala medier

Instagram-tävling

Vid sidan av Blixtstart-beredskapsövningen har vi utvecklat en enkel och rolig Instagram-tävling som man kan genomföra i sociala medier. Man ber deltagarna fundera över vad de skulle ta med sig om de var tvungna att snabbt lämna sina hem. Deltagarna bör ta en bild på denna sak eller detta föremål och dela den på Instagram med hashtags #Äkkilähtö2016 och #PunainenRisti.

Tävlingstiden är 23.9 -7.10.2016. Ytterligare anvisningar om deltagande och regler hittar du här https://www.punainenristi.fi/keraykset-ja-kampanjat/akkilahto-2016.

När tävlingen har börjat kan ni dela inbjudan på Instagram exempelvis så här:

Har du någonsin funderat över vad du skulle ta med dig om du var tvungen att lämna ditt hem utan varning? Vilken enskild sak skulle hjälpa dig att klara dig? Ta en bild på den och dela på Instagram med hashtags #Äkkilähtö2016 och #PunainenRisti så deltar du i tävlingen! Bland deltagarna lottar man ut två Canon PowerShot SX720 HS – kameror.

Delningsbild för avdelningar

Avdelningarna får snart även en ”delningsbild”. Bilden hjälper i informerandet om övningen och beredskapen i sociala medier. Kom också ihåg Blixtstart-videon som du hittar i Röda Korsets youtube-kanal i september. Använda hashtags #Äkkilähtö2016 och #PunainenRisti när du berättar om Blixtstarten.

Glad kommunikation!