LäksyHelppi

Yhteyshenkilö: Paula Ruokola, paularuokola@gmail.com, puh. 0400 469 454

Tämä on LäksyHelppi

LäksyHelppi on Punaisen Ristin kerho, jossa vapaaehtoiset ohjaajat auttavat koululaisia läksyjen teossa. Kerho on tarkoitettu erityisesti maahanmuuttajataustaisille lapsille ja nuorille, joita omat vanhemmat eivät pysty auttamaan puutteellisen suomen kielen taidon vuoksi. Kaikki oppilaat ovat tervetulleita!

LäksyHelppi-ohjaajan opas liitetiedostona! Vieritä alaspäin!

Etäläksyhelppi yhteistyössä Suomi-Syyria ystävyysseura ry:n kanssa on toiminnassa

Esittelyvideo: https://www.youtube.com/watch?v=KpRNCab5QYU

Keväällä -20 aloitimme etäläksyhelppi-toiminnan Suomi-Syyria ystävyysseura ry:n kanssa. Ohjaajia etsittiin Oma-ilmoituksella, jota jaettiin someen ja nettikanaville. Ystävyysseura antoi oppilaat ja yhteyttä pidimme WhatsAppin välityksellä. Myös kesällä vapaaehtoisemme antoivat suomen kielen etäopetusta sitä haluaville Google Meetin välityksellä.

Etäopetus maahanmuuttajalapsille ja -perheille kuuluu Suomi-Syyria ystävyysseura ry:n vuonna 2019 aloittamaan 3-vuotiseen hankkeeseen "Siltoja vanhemmille". https://ssys.fi/siltoja-vanhemmille

Tule ohjaajaksi! Sinun ei tarvitse olla kasvatusalan ammattilainen. Tärkeintä on, että olet läsnä, kuuntelet nuorta, olet hänestä kiinnostunut, kannustat ja motivoit.

Toimintaan on jatkuva ohjaajahaku Oma Punaisessa Ristissä, 
https://oma.punainenristi.fi/event/8552

LäksyHelppiohjaaja-koulutusta järjestetään Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piirissä, katso tapahtumakalenterista, sekä joskus myös Keski-Espoon osastossa (ilmoitetaan erikseen esim. tällä sivustolla).

Läksyhelppi Kirstin koulussa

Kirstin koulussa toimi läksyhelppi ennen koronaa usean vuoden ajan. Koronan vähän helpotettua lämmitimme toiminnan, mutta kerran-pari kerran jälkeen jouduimme taas lopettamaan korona-tapausten lisääntyessä koulussa. 

Aloitamme uudelleen läksyhelpin Kirstin koulussa 7.9.23. Kerho toimii torstaisin klo 13.15-15.

Ohjaajista on pula; voisitko tulla auttamaan. Kerho on ollut suosittu ja saanut kiitosta huoltajilta ja koulun opettajilta. Ohjaajana välillä olen kokenut riittämättömyyden tunnetta, kun kaikkia oppilaita ei ehdi riittävästi auttaa.

Lisätietoja saat Oma-ilmoituksesta ja käy siellä samalla ilmoittautumassa toimintaan, https://oma.punainenristi.fi/event/24181

Kirstin koulun oppilaan piirros
kevään viimeisessä läksyhelpissä, toukok. -15