Kouluyhteistyö

Kouluyhteistyön yhteyshenkilö: Paula Ruokola, paularuokola(at)gmail.com, puh. 0400 469 454

Kouluvierailu Ymmerstan kouluun 7.10.22

Sain tuekseni toisen vapaaehtoisen ja yhdessä esittelimme osastomme toimintaa ja opetimme ensiapua. Luokka oli 5-luokkalaiset "Vaikuttaminen"-valinnaisaineen valinneet.

Kouluvierailu Tuomarilan kouluun 13.5.2022

Omista opetusvuosistani oli jo monta vuotta ja jännitti vähän mennä pienten 4-luokkalaisten oppitunnille. Jännittäminen oli kuitenkin turhaa, ja nopeasti se muuttuikin iloksi ja hyvän olon tunteeksi. Pienille koululaisille oli kivaa esitellä Punaisen Ristin toimintaa! He tiesivät jo paljon, mutta uuttakin tuli opittua, esimerkiksi Punaisen Ristin seitsemästä perusperiaatteesta. Kiitos, kun sain tulla.

Yhteistyö Omnia-osaamiskeskuksen (OSKE) kanssa

  • Suomea oppimaan - Kielikerho Teamsissä
    Aloitimme kotoutumista ja työllistymistä tukevan etäkerhotoiminnan 7.6.22. Kerho toimi alussa tiistaisin klo 16-17 ja nyt päiväksi on valittu keskiviikko klo 17-18. Kerhossa keskustellaan, tehdään läksyjä ja opetellaan suomen kieltä, muutakin etätoimintaa voidaan kehittää opiskelijoiden toiveiden ja tarpeiden mukaan. Kohderyhmä on kotoutumiskoulutuksen käyneet työttömät maahanmuuttajat.

    Otamme joukkoomme kerhon vetäjiä, joilla on hyvä suomen kielen taito sekä into ja kiinnostus auttaa opiskelijoita suomen kielen oppimisessa.

    Lisätietoja ja ilmoittautuminen Teams-kielikerhoon:
    https://oma.punainenristi.fi/event/16895

    Yhteyshenkilöt: Mikaela Mandalios, Omnia osaamiskeskus, OSKE,
    Paula Ruokola, Punainen Risti, Keski-Espoon osasto

Yhteistyö Kirstin koulun kanssa

  • Läksyhelppi
    Kirstin koulun läksyhelppi-toiminta alkoi syksyllä 2014. Kerhosta muodostui heti hyvin suosittu: oppilaita tuli niin paljon, että kaikki eivät mahtuneet istumaan, vaan läksyjä tehtiin myös lattialla. Koska meitä ohjaajia ei ollut tarpeeksi, tunsimme usein voimattomuuden ja riittämättömyyden tunnetta, koska emme pystyneet kaikkia avuntarvitsijoita tarpeeksi auttamaan. Kun oppilas oli läksynsä tehnyt, hän sai välipalan kiitokseksi hyvästä työstä. Vielä keväällä 2020 maaliskuuhun saakka oli mahdollista mennä kouluun pitämään kerhoa, mutta sitten koronapandemia muutti tilanteen ja lähikerhotoiminta keskeytyi. Olemme yrittäneet antaa etäläksyapua koulun oppilaille, mutta se ei ole sopinut koulun kiireiseen rytmiin.

    Läksyhelppi Kirstin koulussa alkoi jälleen 7.9.23 ja tällä kertaa ohjaajista ei ole
    ollut pulaa ja kerho toimii oikein hyvin.

  • Iloa ja vaihtelua seniorien arkeen
    Ennen koronaa Kirstin koulun oppilaat kävivät hoivakoti Villa Lauriinassa viihdyttämässä muistisairaita asukkaita. On ollut erilaisia esityksiä, esimerkiksi laulutuokiot Lucia-päivänä, ystävänpäivänä ja äitienpäivänä. Joskus Lucianpäivänä kävimme samalla myös Vire Koti Muuralassa, ainakin 13.12.2018. Käynneillä on ollut suuri merkitys sekä vanhuksille että oppilaille. Ikävä todeta, että tämä toiminta ei enää ole jatkunut.


    Ystävänpäivänä ja äitienpäivänä 2015 hoivakoti Villa Lauriinassa
    Kuvat: Paula Ruokola

Yhteistyö srilankalaisen koulun kanssa v. 2018

Matkallani Sri Lankaan kävin maaseutukoulussa lähellä Hikkaduwaa. Olin pyytänyt Kirstin koulun oppilaita piirtämään esitteitä Suomesta. Pakkasin piirrokset matkalaukkuuni ja vein pienille koululaisille. 

Sovittiin, että srilankalaisen koulun oppilaat vastavuoroisesti piirtävät kuvia omasta maastaan ja ne kulkeutuivat perille kouluun.  Ne pantiin koulun seinälle kaikkien ihailtavaksi. Ehkä piirrokset oli piirretty värikynillä, jotka myös vein mukanani kouluun. Olin saanut Lekolarista muitakin koulutarvikkeita, mm. kyniä ja vihkoja.

Läksyhelppi Hansakallion koulussa, kevätlukukausi 2023

Löysimme ohjaajat ja sovimme uuden kerhon pitämisestä kevätlukukaudella. Alku oli hankalaa, ja vaikka kerholle oli tarve, oppilaat eivät oikein löytäneet tietänsä sinne.