Lahjoittaminen ilman käteistä

Käteisen määrä vähenee kokoajan ja siksi lipaskerääjien onkin hyvä ottaa käyttöön tai ainakin levittää sanaa muistakin lahjoitustavoista. Tilaa verkkokaupasta Nälkäpäivän maksutapakortteja ja anna sellainen kaikille, joilla ei ole käteistä. Kortista löytyy useita lahjoitustapoja.

Lisää lahjoitustapoja löytyy täältä.     

Tekstarilahjoittaminen onnistuu kadullakin 

Tekstiviestilahjoittaminen on kaikista eniten kasvanein lahjoituskanava ja lahjoittajalle helppo. Lahjoitus veloitetaan suoraan puhelinlaskulta. Keräyslippaissa, Nälkäpäivän maksutapakortissa ja julisteessa näkyy 5 € tekstiviestilahjoitusohje, jolla lahjoitus tulee suoraan katastrofirahastoon.

Aineistopankissa on tulostettava juliste tekstari- MobilePay- ja nettilahjoitusmahdollisuudesta.

MobilePaylla osasto voi seurata omaa keräyspottiaan tai kerätä yleiseen keräysnumeroon

MobilePay on näppärä älypuhelinsovellus, jolla lahjoitus menee pankkitililtä. Siksi sitä voi käyttää myös työpuhelimella, jos siihen on ladattu MobilePay-sovellus. Keräyslippaissa oleviin lupatarroihin on jo valmiiksi painatettu katastrofirahaston yleinen MobilePay-numero 10900.

Jos haluatte seurata osaston keräystulosta käyttämällä osastokohtaista MobilePay-numeroa, tilatkaa osastokohtaiset MobilePay-numerotarrat tämän linkin kautta. 19.6. mennessä tilatut osastokohtaiset MobilePay-tarrat ehtivät mukaan elokuun alun materiaalitoimituksiin. Sen jälkeen tehdyt tarratilaukset postitetaan erikseen. Viimeinen tilauspäivä on 25.8., jotta numerot ehditään luoda ja numerotarrat painattaa ja postittaa. Jos olette tilanneet osastokohtaisen numeron jo aiemmin, voitte tarvittaessa tilata lisää tarroja samalle numerolle. Viimevuotiset osastokohtaiset materiaalit ovat yhä voimassa. 

Osastokohtaisesta numerosta voi luoda maksulinkin ja QR-koodin myös sähköisenä ja tulostaa sitä tarvittaessa. Koodin voi pyytää osoitteesta keraykset@punainenristi.fi.  

Aineistopankissa on tulostettava juliste tekstari- MobilePay- ja nettilahjoitusmahdollisuudesta.

Zettle-kortinlukijalla onnistuu myös lähimaksaminen

Zettle-kortinlukijan käyttäminen on helppoa. Lukijan lisäksi tarvitaan yhteensopiva puhelin tai tablettitietokone, jossa on nettiyhteys sekä Zettle-sovellus ladattuna. Rahat ohjataan Nälkäpäivänä suoraan katastrofirahaston Zettle-tilille, jolloin sovellus avataan osastolle luotavilla katastrofirahaston tiliin liitetyillä tunnuksilla. Voit tilata  käyttäjätunnuksen osastollenne osoitteesta keraykset@punainenristi.fi

Voitte käyttää samaa Zettle-laitetta myös osaston omaan varainhankintaan. Silloin osaston on avattava sitä varten oma Zettle-tili, joka liitetään osaston pankkitiliin. Uusille asiakkaille Zettle yleensä tarjoaa yhden laitteen edulliseen tarjoushintaan. Suosittelemmekin, että osastot rekisteröivät oman Zettle-tilin, jolloin saavat ensimmäisen laitteen 19 eurolla.

Tiedustele piiristä, voiko piiri hankkia laitteen osastolle keräyskuluistaan, tai hankkikaa laite osaston omista varoista. Jokaiselle kerääjälle hankittavaksi laite on liian kallis, mutta  ainakin kiinteässä keräyspisteessä kannattaa olla yksi Zettle-laite korttilahjoittamisen mahdollistamiseksi. Tutustu palveluun osoitteessa www.zettle.fi. Ohjeet Zettlen käyttöönottoon ovat liitteenä. 

Lahjoituspyyntökirjeitä voi jakaa suoraan postilaatikoihin

Aineistopankkiin lisätään elokuussa valmis lahjoituskirjepohja, jota voi tulostaa ja jakaa postilaatikoihin osaston alueella. Kirjeessä on kolme muokattavaa kenttää: 1) allekirjoituksen kohdalla Suomen Punainen Risti-tekstin alla tila osaston nimelle  2) viitenumeron kohdalla tila osaston Nälkäpäivä-viitteelle ja 3. MobilePay-numeron kohdalla osastokohtaiselle MobilePay-numerolle. (Mikäli osastollanne ei ole MobilePay-numeroa, lisätkää tähän yleinen numero 10900.) Täytä nämä kentät ennen tulostamista. Silloin lahjoitukset ohjautuvat suoraan osaston Nälkäpäivä-tulokseen. 

Kirjeiden jakaminen voi olla mukava tapa osallistua Nälkäpäivään sellaisille, jotka eivät tykkää kerätä lippailla. Tulostamiseen kannattaa pyytää apua vaikkapa paikalliselta yritykseltä. Tarvittaessa apua saa piiristäkin.  

Kirjoittaisitteko itse oman lahjoituspyyntökirjeen? 

Lahjoituspyyntökirjeen voitte ilman muuta kirjoittaa itsekin. Voitte kertoa vaikkapa kaikesta siitä hyvästä, mitä olette paikkakunnallanne vuoden aikana tehneet koronakriisin aikana. Muistakaa kuitenkin, että ranankeräyslain mukaan lahjoituksia saa pyytää vain sellaiselle tilille, joka on mukana rahankeräysluvassa. Antakaa kirjeessä siis katastrofirahaston tilinumero ja osastonne Nälkäpäivä-viite. Kirjeessä kannattaa lisäksi olla mukana myös osaston MobilePay-numero. 

Sosiaalisessa mediassa kerääminen

Vinkkejä sosiaalisessa mediassa keräämiseen löytyy täältä
 

Lisää lahjoitustapoja on myös Punaisen Ristin nettisivuilla.