Ensiapu- ja valmiusryhmä

Jussi Vierimaa
Fotograf: Jussi Vierimaa

TERVETULOA VAPAAEHTOISTOIMIJAKSI ENSIAPU- JA VALMIUSRYHMÄÄN!

Ensiapu- ja valmiusryhmä on kaikille ensiavusta ja ensihuollosta kiinnostuneille avoin ryhmä. Ryhmä järjestää noin kahdesti kuukaudessa ryhmäiltoja, joissa harjoitellaan ensiapua ja henkisen tuen antoa sekä näihin liittyviä taitoja erilaisten harjoitusten, vierailijoiden, luentojen ja tutustumiskäyntien avulla. Pohjatietoja tai -taitoja ei vaadita, ja tarvittaessa ryhmä tarjoaa koulutusta.

Ryhmässä noudatetaan kansainvälisen Punaisen Ristin periaatteita, ja ryhmäläisille suositellaan Suomen Punaisen Ristin jäsenyyttä. Riittävästi kouluttautunut ryhmäaktiivi voi osallistua vapaaehtoisena päivystystehtäviin. Ensiapupäivystyksiä järjestetään tilauksesta erilaisiin tapahtumiin, esim. konsertteihin tai urheilutapahtumiin, joissa vapaaehtoiset ensiapupäivystäjät huolehtivat tapahtuman ensiavusta ja ohjaavat heidät tarvittaessa lisäavun piiriin. Päästäkseen ensiapupäivystäjäksi tulee vapaaehtoisen olla vähintään 18-vuotias SPR:n jäsen, osallistua aktiivisesti ryhmäiltoihin, olla suorittanut SPR Ensiapukurssi EA 1, EA 2 - ja ensiapupäivystäjän peruskurssit ja omata sellainen fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen toimintakyky, että pystyy antamaan hätäensiapua myös vaativissa tilanteissa.

Aktiivisesti ryhmän toimintaan osallistuva vapaaehtoinen voi halutessaan liittyä myös hälytysryhmään. Hälytysryhmä toimii Vapaaehtoisen pelastuspalvelun kautta viranomaisten tukena erilaisissa hälytystilanteissa, kuten onnettomuuden sattuessa tai kadonneen etsinnässä. Hälytysryhmään osallistuvan on suositeltavaa käydä esimerkiksi etsintäkurssi ja/tai henkisen tuen peruskurssi tai muita soveltuvia kursseja.

Ensiapu- ja valmiusryhmä kokoontuu keväällä 2024 yhdessä Laihian osaston ensiapuryhmän kanssa, heidän tiloissaan Ristipirtillä,osoitteessa Alkiontie 1 B 17 . Tapaamiset alkavat klo 18.30.

Vuoden 2024 kokoontumiset: 15.2.;  14.3.;  28.3;  11.4.;  25.4.;  9.5.;  25.5.

                                                 Tervetuloa uudet ja vanhat ryhmäläiset!

Lisätietoa toiminnasta: puh. 040 716 8259 tai: ensiapuryhmalaihia@gmail.com