Åbo svenska avdelning

Andrea Södergård
Fotograf: Andrea Södergård
Plats:
Auragatan 1 G, 20100, Åbo
E-post: 
abo.svenska@avdelning.rodakorset.fi

Välkommen till Åbo Svenska avdelning

Åbo svenska avdelning är en aktiv avdelning med närmare 400 medlemmar. Avdelningen har bland annat en omfattande vänverksamhet och första hjälp. Dessutom är vår avdelning med i Åbolands grupp för mentalt stöd.  Åbo svenska avdelning har också beredskap i form av hemlandshjälp och första omsorg.
 

Kom med som frivillig 

Du kan själv välja vilken verksamhet du vill vara med i. Vi ser till att du får den skolningen du behöver för att kunna utföra ditt uppdrag. Att vara frivillig är mycket givande och förutom att du bidrar till välmående för andra kommer du själv också att må bra av att vara med och hjälpa! Kom med som frivillig här
 

Bli medlem

Att bli medlem är ett lätt sätt att hjälpa eftersom du med ditt medlemsskap understöder den lokala verksamheten på orten. Ett medlemsskap kostar 20 euro/år eller 10 euro/år för personer under 29.  Bli medlem här.
 

Röda Kors Punkten, Loftet

FRK Åbo svenska avdelning har en egen lokal, Röda Kors Punkten,i Gillesgården, Auragatan 1 G. Här ordnas de flesta av avdelningens program.

Nyheter

Välkommen på Vändagscafé!
 

Vändagscaféet ordnas tisdagen 14.2.2023 kl. 12-14 på Luckan, Auragatan 1 H, Gillesgården av Åbo svenska avdelnings Röda Kors-vänner i samarbete med Luckan.

PROGRAM:
- Vi bjuder på ärtsoppa, kaffe och bulle.
- Sång och musik, bl.a. allsång.

Alla hjärtligt välkomna att delta. Den som inte ännu är medlem eller frivillig har möjlighet att anhålla om medlemskap och/eller att få veta mera om Röda Korset verksamhet.

Andrea Södergård/FRK
Fotograf: Andrea Södergård/FRK

Med en teaterscen fylld av högklassigt program bjuder lokala aktörer på en möjlighet att kombinera kultur, konst och solidaritet med dem som drabbats av krisen i Ukraina. Torsdag 9.2 kl.

Jussi Vierimaa
Fotograf: Jussi Vierimaa

Välkommen på första hjälp 1 kurs!

På kursen övas olika första hjälpen-ämnen. Syftet är att öka mod att hjälpa i livshotande situationer och i vardagens mindre olyckor. Kursintyg FHJ1® är giltig i 3 år.

Evenemang

9.2.2023
Plats:
Kaskisgatan 13 A 3, 20700, Åbo