Åbo svenska

Plats:
Auragatan 1 G, 20100, Åbo
E-post: 
abo.svenska@avdelning.rodakorset.fi

Välkommen till Åbo Svenska avdelning

Röda Kors Punkten, Loftet

FRK Åbo svenska avdelning har en egen lokal, Röda Kors Punkten,i Gillesgården, Auragatan 1 G. Här ordnas de flesta av avdelningens program.

Nyheter

Jul i sinnet-insamlingen har nu börjat och den är här för att stöda mindre bemedlade familjer i Finland. Barnfamiljer som är i en ekonomisk knipa till exempel på grund av arbetslöshet, sjukdom eller låga inkomster, kan få ett gåvokort som är avsett för matvaror. Detta ska hjälpa dessa familjer i vardagen och ge dem en julfrid.
Insamlingen ordnas av Mannerheims Barnskyddsförbund och Finlands Röda Kors i samarbete med Yle, och håller på till 24.12.

När vi rekommenderas hålla fysisk distans kan en chat-vän vara precis vad vi behöver!

Med en chat-vän kan man diskutera anonymt via exempelvis e-post eller olika snabbmeddelandeappar. Vänparet matchas enligt intresse, kön och ålder men kan vara från olika håll i Finland.

Mer info finns under den här länken och där hittas också formuläret man ska fylla i för att få en vän: https://rednet.rodakorset.fi/node/59837

Idag är det fredagen den 13:de och Olycksfallsdagen. Det är den 25:e gången som denna dag uppmärksammas för att försöka minska olyckor som sker i hemmet och på fritiden.

Evenemang

24.11.2020
Plats:
Kaskisgatan 13 A, 20700, Åbo
19.11.2021
Plats:
Auragatan 1 G, 20100, Åbo