Åbo svenska avdelning

Andrea Södergård
Fotograf: Andrea Södergård
"Som medlem understöder du den lokala verksamheten på orten. FRK Åbo svenska avdelning är enda avdelningen i Åbo som verkar på svenska. Bli medlem här: https://www.rodakorset.fi/vart-arbete/bli-medlem/"
"Kom med som frivillig! Som frivillig får du komma med i vår härliga gemenskap. Du kan lätt anmäla dig som frivillig via Oma https://www.rodakorset.fi/bli-frivillig/ eller genom att ta kontakt till abo.svenska@avdelning.rodakorset.fi."
Plats:
Auragatan 1 G, 20100, Åbo
E-post: 
abo.svenska@avdelning.rodakorset.fi

Välkommen till Åbo Svenska avdelning

Åbo svenska avdelning är en aktiv avdelning med närmare 400 medlemmar. Avdelningen har bland annat en omfattande vänverksamhet och första hjälp. Dessutom är vår avdelning med i Åbolands grupp för mentalt stöd.  Åbo svenska avdelning har också beredskap i form av hemlandshjälp och första omsorg.
 

Kom med som frivillig 

Du kan själv välja vilken verksamhet du vill vara med i. Vi ser till att du får den skolningen du behöver för att kunna utföra ditt uppdrag. Att vara frivillig är mycket givande och förutom att du bidrar till välmående för andra kommer du själv också att må bra av att vara med och hjälpa! Kom med som frivillig här
 

Bli medlem

Att bli medlem är ett lätt sätt att hjälpa eftersom du med ditt medlemsskap understöder den lokala verksamheten på orten. Ett medlemsskap kostar 20 euro/år eller 10 euro/år för personer under 29.  Bli medlem här.
 

Bidra till katastroffonden

Finlands Röda Kors samlar hela tiden in pengar till Katastroffonden för att kunna hjälpa när en olycka eller katastrof inträffar. Hjälpen går både till hemlandet och utlandet. Under senaste år har Finlands Röda Kors kunnat hjälpa till vid konflikten i Ukraina och vid jordbävningen i Turkiet och Syrien. 

Du kan hjälpa genom att: 

  • skicka meddelandet SPR20 till numret 16499 (20 euro)
  • ge ett bidrag via MobilePay till numret 10900
  • ring 0600 12220 (20,28 €/samtal + lna)
  • betala in ett bidrag till kontot OP FI52 5000 0120 4156 73. Mottagare: Finlands Röda Kors. Referens: 5186.
  • Om du vill bli månadsgivare kan du bli det här: Bli månadsgivare

 

Nyheter

Medlemstidning 2023

Ett stöd för äldre. Det är vad Fingerrosstiftelsens uppsökande äldreverksamhet fungerar som. Mathilda Söderblom är en av dem som arbetar med detta och hon har berättat för oss hur verksamheten ser ut i praktiken och varför den är så viktigt.  

Medlemstidning 2023. De senaste sex månader har antalet kapningsförsöken i Finland ökat och bluffmeddelanden blivit allt smartare. “Man behöver vara vaksam, men inte orolig när man rör sig på nätet”, säger Jonathan Nygård, expert inom cybersäkerhet.

MEDLEMSTIDNING 2023

Videobilderna som spelades upp på mobilens lilla skärm var kaotiska. Slitna jeepar, människor som trängde sig in på flaken. Alldeles för många människor, en av dem en fjorton år gammal pojke som där och då stod i beråd att inleda sin flykt.

Evenemang

Inga händelser just nu.