Åbo svenska avdelning

Andrea Södergård
Fotograf: Andrea Södergård
Plats:
Auragatan 1 G, 20100, Åbo
E-post: 
abo.svenska@avdelning.rodakorset.fi

Välkommen till Åbo Svenska avdelning

Åbo svenska avdelning är en aktiv avdelning med närmare 400 medlemmar. Avdelningen har bland annat en omfattande vänverksamhet och första hjälp. Dessutom är vår avdelning med i Åbolands grupp för mentalt stöd.  Åbo svenska avdelning har också beredskap i form av hemlandshjälp och första omsorg.
 

Kom med som frivillig 

Du kan själv välja vilken verksamhet du vill vara med i. Vi ser till att du får den skolningen du behöver för att kunna utföra ditt uppdrag. Att vara frivillig är mycket givande och förutom att du bidrar till välmående för andra kommer du själv också att må bra av att vara med och hjälpa! Kom med som frivillig här
 

Bli medlem

Att bli medlem är ett lätt sätt att hjälpa eftersom du med ditt medlemsskap understöder den lokala verksamheten på orten. Ett medlemsskap kostar 20 euro/år eller 10 euro/år för personer under 29.  Bli medlem här.
 

Röda Kors Punkten, Loftet

FRK Åbo svenska avdelning har en egen lokal, Röda Kors Punkten,i Gillesgården, Auragatan 1 G. Här ordnas de flesta av avdelningens program.

 

Nyheter

Lördagen den 23.4 ordnades Röda Korset Åbolands distrikt stadgeenliga årsmöte. I år kunde årsmötet ordnas fysiskt på plats på Iniö.

Taina Keinänen
Fotograf: Taina Keinänen

Finlands Röda Kors upprätthåller sin hjälpberedskap med hjälp av beredskapsplanering, utbildning och aktiva övningar. Vart tredje år ordnas en riksomfattande beredskapsövning som hela organisationen deltar i. Ett av huvudmålen i verksamhetsstrategin är att “Hjälpen finns nära”. Vi vill vara en snabb och pålitlig hjälpare överallt i Finland när något överraskande inträffar.

Hej alla!
Nästa vecka firar vi Röda Korsveckan med olika evenemang.

Åbo Svenska avdelning kommer att finnas på gågatan i Åbo
fredagen den 6.5. kl 12-17 och
lördagen den 7.5. kl 11- 15

Vi finns där med ett litet stand, insamlingsbössa och information
om vår verksamhet.

Kom och säg hej till våra frivilliga! Om du själv vill ställa upp som frivillig, det vill säga stå vid standet en timme eller två, får du gärna ta kontakt med mig per epost.
May.Ahlqvist@abo.fi

Välkommen!

Evenemang

Inga händelser just nu.