Insamlingar

Den röda bössan är en vanlig syn och genom den samlar Röda Korset in medel till Katastroffonden för att kunna hjälpa. Tack vare insamlingarna så har Röda Korset en beredskap och kan vara redo att hjälpa med kort notis. Medlen används både inom Finland och internationellt. I Finland används pengarna ofta till att t.ex. hjälpa offer för en förstörande husbrand. Utomlands är Finland specialister på att bistå med läkartält, men även annat.

Hungerdagen är den största gemensamma insamlingen i landet och så också för Pargas Avdelning. Över 60 insamlare ställer upp varje år över de tre dagarna som Hungerdagen pågår. Man kan läsa mera om Hungerdagen här: https://www.hungerdagen.fi/

Utöver Hungerdagen så är Pargas Avdelning beredd att ställa upp med kort varsel för extrainsamlingar vid större katastrofer som t.ex. jordbävningar. Alla insamlade medel skickas in oavkortat till Katastroffonden.

Intresserad av att hjälpa till som bössinsamlare? Tag kontakt med Humana, 040 6732 077, pargas@avdelning.rodakorset.fi så kommer du med i listan. Nästa gång en insamling sker så kontaktar vi er och frågar om ni har möjlighet att ställa upp. Som insamlare är redan en timme mycket värd. Vanligtvis står vi i pass utanför S-Market och K-Supermarket, och ju flera insamlare vi är, desto bättre resultat kan vi få.