Gemensamma program

Öppningsprogrammet Välkommen till Aulanko!
Lördag kl. 9.30–10.30, Aulanko-salen, 2:a våningen

Evenemanget sparkas igång med ett gemensamt öppningsprogram! Det öppnas av Kristiina Kumpula, generalsekreterare för Finlands Röda Kors. Vi får även höra om vår förnyade varumärkeshandbok. Tillfället får fart av unga dansare i tävlingsgruppen Jade Kids från Hämeenlinnan Tanssi- ja liikuntakeskus. Päivi Salomaa står för koreografin.

Röda Korset och klimatförändringen
Lördag kl. 14.00–15.15, Aulanko-salen, 2:a våningen

Klimatförändringen är en av vår tids största globala utmaningar och i allra högsta grad en humanitär kris.  Klimatförändringens effekter syns överallt i världen, även i Finland.

Klimatförändringsutskottet, som tillsatta av Finlands Röda Kors styrelse, har tagit fram riktlinjer för miljöhållbarhet. Riktlinjerna strävar efter att svara på klimatförändringen ur olika perspektiv. Kom för att höra på inledningsanföranden om hur detta inverkar på hållbarheten i vår egen verksamhet, anpassningen till klimatförändringen och beredskapsarbetet samt kommunikation och påverkan kopplad till klimatförändringen.

Den enda i rummet eller en av många? – Mångfald i vardagen och livet
Söndag kl. 11.00–12.10, Aulanko-salen, 2:a våningen

Jani Toivolas personliga och samhällsspeglande anförande om betydelsen av mångfald, kraften av att bli bemött samt varje persons rätt till sin egen historia. Förändring finns i de dagliga valen. I vårt sätt att se på oss själva och på varandra. I möjligheten att skapa nya slags utrymmen där var och en av oss kan byggas upp ur och av oss själva. Utan att gömma eller dölja något av oss själva. Utrymmen där lyssnande skapar utrymme att bli hörd och modet att se rakt på någon gör en synlig.

Skådespelaren och författaren Jani Toivola är en efterfrågad talare och samhällspåverkare. Han var också Finlands första svarta riksdagsledamot (2011–2019).